плащане с карта?

asd

Трябва ли да закупя терминал?

Не, закупуването на терминал не е необходимо, за да ползвате услугите на DatecsPay. За нас е ясно, че всеки търговец е уникален и има различни предпочитания. Затова решихме да предложим възможността както да закупите терминал, така и да Ви го предоставим безплатно. При заявка за присъединяване към нас може да посочите желаната от Вас опция.

asd
asd

Какви карти мога да приемам с вашите терминали?

Можете да приемате всички кредитни и дебитни карти с лого на Visa, V PAY, Visa Electron, Mastercard,Maestro, Diners Club, Discover или Transcard.

asd
asd

Има ли минимална и максимална стойност на трансакциите?

Ние не поставяме минимална стойност за картово плащане през терминалите ни. Максималната стойност зависи от няколко фактора включващи:

  • Банката-издател на картата на клиента Ви може да ограничава стойността, която клиентът може да ползва за плащане
  • От съображения за сигурност и предотвратяването на измами, може да сложим ограничение на максималната стойност на трансакциите за Вашите терминали. Ние ще се постараем тези ограничения да не афектират бизнеса Ви. За повече информация, може да се свържете с нас на support@datecspay.bg.
asd
asd

Кога и как ще ми изплатите парите от трансакциите?

DatecsPay ще преведе плащанията Ви, след приспадане на таксата за трансакция, по сметката, която сте посочили в договора между нас. Този превод ще бъде извършен на:

  • Следващия работен ден за трансакции с дебитни, кредитни, предплатени потребителски карти и бизнес карти Visa, V PAY, Visa Electron, MasterCard, Maestro издадени от финансови институции със седалище в България
  • Втория работен ден за трансакции с дебитни, кредитни, предплатени потребителски карти и бизнес карти Visa, V PAY, Visa Electron, MasterCard, Maestro издадени от финансови институции със седалище извън България.
asd
asd

Какво означават потребителските класове и ценови планове?

Потребителският клас се определя от оборота през терминала за предходния месец, както и от това дали сте закупили терминала или сме Ви го предоставили. Примерно, ако ползвате предоставен терминал и за месец май сте реализирали 4,500 лв. общ оборот през него, то през юни Вашият трансакционен процент ще е 1.2 % (потребителски клас Марс).

DatecsPay оценява, че всички търговци са различни имат различни нужди. Затова създадохме адаптивна услуга, която се наглася към оборота на търговския Ви обект. Колкото по-голям оборот правите през терминала, толкова по-ниски трансакционни проценти ще получавате от нас.

asd
asd

Как се изчислява потребителският клас, ако имам повече от един терминал?

При 2 или повече терминала, за да се определи таксата за обслужване за текущия месец, следва да се раздели общия реализиран оборот от всички терминали на техния брой. Таксата за текущия месец се определя в зависимост от получената средна стойност на реализирания оборот за един терминал, съгласно таблицата с потребителските класове. Примерно, ако имате 3 закупени ПОС терминала и реализирате оборот от 10,000 лв. за месец май от трите терминала, то през юни Вашият трансакционен процент ще е 1.1 % (потребителски клас Марс)

asd
asd

Как мога да следя трансакциите?

Всеки клиент на DatecsPay получава профил в отчетната система, където може в детайли да разгледа всички трансакции и наредени плащания. Адресът е me.datecspay.bg

asd
asd

Има ли месечни такси?

Сведохме таксите си само до две:

  • 5 лв. на месец за всеки предоставен терминал, ако не реализирате понe 1000 лв. на месец оборот през него
  • 4 лв. без ДДС на месец за GPRS

Целта на горните такси не е с цел печалба, а чисто и просто да покрием разходите ни за терминала и към мобилните оператори.

asd
asd

Защо трансакционната такса за фирмени карти и карти издадени извън ЕИП е 1.75 %?

В трансакционната такса, която взимаме от Вас, са включени и всички такси, които трябва да заплатим към картовите организации за извършването на трансакцията. За съжаление, средната такса към картовите схеми, за фирмени карти и карти, издадени извън Европейското икономическо пространство, е 1.40 % от трансакцията. Поради тази причина ни се налага чисто финансово да изискваме от Вас по-висок процент за този вид трансакции.

asd